1823504.jpg

Muhennos riisistä ja linsseistä.


Helpoin tietämäni intialainen resepti ja herkullinen hätävara silloin, kun jääkaappi on tyhjillään ja jotain pitää saada tehtyä nopeasti!


Tarvitset:

  • Kourallisen riisiä

  • Kourallisen moong dhalia (ohuita keltaisia ja vihreitä linssejä)

  • Vettä

  • 2/3 tl kurkumaa

  • 2/3 tl suolaa

  • 1 rkl voita tai margariinia

Valmistelut:

  • Pese linssit ja riisinjyvät.

Valmistus:


Itse keitän khichdini painekattilassa, jossa keitto tapahtuu nopeiten. Voi myös kokeilla normaalissa kattilassa keittoa, mutta siihen kannattaa varata aikaa n. tunti.

1823574.jpg
Painekattilani
  • Aseta riisi ja linssit painekattilaan.

  • Lisää vettä – mittaa sormella veden syvyys – lisää vettä sen verran, että se yltää sormen ensimmäiseen nikamaan saakka.

  • Lisää sekaan kurkuma ja suola, ja sekoita.

  • Sulje kattila ja kiehuta n. 5 minuutin ajan.

  • Kun paine on loppunut kattilasta, avaa kattila ja lisää hieman vettä. Keitä khichdia ilman kantta vielä parisen minuuttia ja sekoita mukaan rasva (oikeaoppisimmin gheetä, itse käytän margariinia).

  • Syö lusikalla!