Paneer-juustoa pinaattikastikkeessa.

Tämä ei ole ehkä kovin herkullisen näköinen ruokalaji, mutta tämä maistuu hyvin myös minulle, joka en ole erityisemmin pinaatin ystävä. Reseptiin olen lisännyt anoppini tapaan tomaatteja sekä runsaasti mausteita, jotka parantavat pinaatin makua huomattavasti!

 

Tarvitset:

  • 200 g paneeria

  • n. 400 g tuoretta pinaattia

  • 3 tomaattia

  • 2 sipulia

  • Öljyä

  • Tuoretta korianteria

  • Mausteet:

  • 1 tl jeeraa eli juustokuminansiemeniä

  • ½ tl asafoetidaa

  • 1 tl inkivääri-valkosipuli-tahnaa

  • 1 ½ tl chilijauhetta

  • 1 tl garam masalaa

  • maun mukaan suolaa

Valmistelut:

  • Jos paneer-juustoa ei löydy erikoiskaupoista, voi sitä valmistaa myös kotona. Bellavanillan blogista löytyy ohje. 

  • Leikkaa pinaatinlehdistä varret pois, ja pese ne huolellisesti. Keitä pinaatinlehdet pienessä määrässä vettä, kunnes ne ovat pehmeitä. Soseuta pinaatti veden kanssa juoksevaksi tahnaksi.

  • Soseuta sipuli ja tomaatit yhdessä.

  • Paloittele paneer pieniksi kuutioiksi tai suorakulmioiksi (n. 1-1 ½ cm).

  • Silppua korianterinlehdet pieneksi silpuksi.

Valmistus:

  • Lämmitä pannulla sopiva määrä öljyä, ja kuullota jeeraa, kunnes se alkaa hyppiä pannulla.

  • Lisää varovasti inkivääri-valkosipuli-tahna, ja paista sitä hetken aikaa. Lisää asafoetida ja sekoita mausteet hyvin yhteen.

  • Kaada sipuli-tomaattisose pannulle, ja sekoita hyvin. Anna hautua matalalla lämmöllä, kunnes öljy alkaa irrottautua soseesta. 

  • Lisää pinaattisose, sekoita hyvin ja paista korkealla lämmöllä parisen minuuttia. Lisää paneer ja mausteet - chilijauhe, garam masala, puolet suolamäärästä ja sopivasti vettä. Sekoita ja anna hautua matalalla lämmöllä n. 10 minuutin ajan.

  • Lisää tarpeen mukaan suolaa ja anna hautua vielä viiden minuutin ajan.

  • Koristele korianterinlehdillä.