1699330.jpg


Kukkakaalista ja herneistä valmistettu kuiva subzi.

 

Tarvitset:

·        Puolikkaan kukkakaalin

·        1-1 ½ dl pakasteherneitä

·        Suolaa maun mukaan

·        Öljyä

·        2 rkl ketsuppia

·        2 cm pituinen pätkä kanelia (tai 1 tl kanelijauhetta)

·        2 neilikkaa (tai 1 tl neilikkajauhetta)

·        2 rkl tuoretta korianteria

 

Soseuta tehosekoittimessa tms. yhteen seuraavat:

·        1 sipuli

·        3 valkosipulin kynttä  

·        4 cashew-pähkinää

·        1 tl kuminan siemeniä

·        1 ½ tl korianterijauhetta

·        1 tl chillijauhetta

·        ¼ tl kurkumaa

 

Valmistelut:

·        Laita kukkakaali suolaveteen puhdistumaan puoleksi tunniksi. Sen jälkeen puhdista se huolellisesti hanan alla.

·        Paloittele kukkakaali pieniksi palasiksi siten, etta varret on kokonaan pois leikattu ja vain kukat jäljellä.

·        Soseuta sipulit ja mausteet yhteen kuten yllä.

 

Valmistus:

·        Lämmitä pannulla sopivasti öljyä, ja paista kanelia ja neilikkaa kevyesti öljyssä.

·        Lisää seokseen sipuli-mausteseos ja anna sen hautua keskilämmöllä, kunnes öljy alkaa irrottautua soseesta. 

·        Lisää seokseen vihannekset, suola ja tarpeeksi vettä. Sekoita hyvin ja keitä, kunnes kastike alkaa kiinteytyä.

·        Lorauta kastikkeeseen ketsuppi ja sekoita hyvin. Anna hautua toiset 2 min.

·        Koristele korianterinlehdillä.